2012. május 29., kedd

Virágos rét




A lámpagyöngy medál, őszintén be kell valljam, másolat. Az eredetijét Joan Coffey-Taylor  amerikai lámpagyöngyös készítette, de annyira megtetszett nekem, hogy el kellett készítenem magamnak.





2012. május 25., péntek

Megint pöttyök


Nagylányom vett magának egy piros, fehér pöttyös, pánt nélküli ruhát. Pont, mint a 60-as évek. Jól megy hozzá ez a fülbevaló.




2012. május 23., szerda

Anna, mint stylist


Anna azt mondta, hogy ez az ékszer most a kedvence, és ezért ezt ő szeretné fotózásra előkészíteni. Jól sikerült, nem?
A karkötőt Kerry Bogertnél láttam, a fülbevalót én terveztem hozzá.



2012. május 22., kedd

Anna karkötője


Anna lányom kívánsága volt a tavaszi virágos karkötő. Igyekeztem, próbálkoztam, ezek az első lámpagyöngy virágaim. Már nincs meg ez a karlánc, sajnálatos módon eltört. De igyekszem pótolni!!!



2012. május 21., hétfő

2012. május 19., szombat

Bál




Kisebbik lányom iskolai jótékonysági báljára már megvolt a ruha, de az ékszer még hiányzott. Napokon át tervezgettem-rajzolgattam, míg végül kikristályosodott ez a többféle lámpagyöngyből álló szett. Mellesleg ez itt az első gyűrűm.











2012. május 18., péntek

Éljenek a pöttyök!


Most nagyon szeretem ezt a romantikus, Audrey Hepburn-höz illő fülbevalót és karkötőt. A krémszínű-fekete pöttyös gyöngyöket gumiszalagra fűztem, szalaggal díszítettem.



Pöttyökből soha nem elég! Ennél a karkötőnél a kapocs egy nagylyukú gyönggyel záródik.




2012. május 16., szerda

Medálok




Ha már sikerült hollow-gyöngyöt csinálni, hát készítettem még néhányat. Medálok lettek belőle.

2012. május 15., kedd

Sikerült!

Végre sikerült, tudok hollow-gyöngyöt csinálni! Sajnos nem tudom magyarul a gyöngy nevét, de azt jelenti, hogy a gyöngy belül üres. Még nem tökéletes, de ezt a példányt már meg merem mutatni. Medál készült belőle. Mellette egy gyűrű próbálkozás.
Ugye milyen gyönyörű ez a kék, olyan mint a nyaraláson az úszómedencében visszatükröződő görög égbolt.

2012. május 14., hétfő

Hideg van, fázom...


Lehűlt az idő, és eszembe jutott egy még a télen készült fülbevaló. No de most már indulnom kell. Tudom: sapka, sál....

2012. május 13., vasárnap

Görögországi emlék






A fenti fülbevalók és a karkötő  egy krétai nyaralás emlékéül hazahozott ásványvizes palack újrahasznosítása.









2012. május 11., péntek

Tavaszi szél vizet áraszt ...


Ezek a madárkák és a fészek barátosném születésnapjára készültek. A nagy nap februárban van, és idén a sok hó után már nagyon vártuk a tavaszt. A képen sajnos nem látszik, de a madárkák nem egyformák: a hímnek fehér mellénykéje van.

2012. május 10., csütörtök

Anyáknapi ajándék



Édesanyám zöld medált kért. Készítettem neki az összes zöld árnyalatból, ami itthon épp volt.


2012. május 9., szerda

A változatosság gyönyörködtet



 A tegnapi karkötő és fülbevaló design-ja úgy megtetszett, hogy megcsináltam lilával (ametiszttel) és rózsaszínnel is. A lila karkötőhöz ezüstözött rézdrótot használtam, amit tojással antikoltam. Készítettem hozzáillő fülbevalót is. A  rózsaszín karkötőt acéldróttal szereltem. Ez a karkötő az első megrendelésre készült alkotásom, kisebbik lányom egyik barátnőjének szülinapi ajándéka lett.

2012. május 8., kedd

Gyakorolni-gyakorolni...



Első karkötőm a hozzáillő fülbevalóval. A design sajnos nem az enyém, hanem egy nagyszerű amerikai lámpagyöngykészítőé, Cassie Donlen-é. Amikor először találkoztam az ékszereivel, azt mondtam igen, ilyen gyöngyöket kell csinálni. No de hátrább az agarakkal, előbb-utóbb saját stílust kell kialakítanom. De addig is, gyakorlásként nagyon élvezem az ő gyöngyeit készíteni.

2012. május 7., hétfő

Fekete, fehér, igen, nem



Ez az első az ékszereim közül, amit nyilvános helyen - színházban - meg mertem mutatni. Szerettem volna elegáns fülbevalót és medált a fekete-fehér alkalmi ruháimhoz. Nekem nagyon tetszik. Nektek: igen-nem?