2012. július 29., vasárnap

Muffinok

Anna lányom muffinokat kért a karkötőjére, mert az olyan "cuki". Tehát készültek üvegből csokoládé-, eper- és áfonyakrémes sütik. Mindegyikre szórtam színes cukrot is.


Ezüstözött drótra fűzve a lámpagyöngyöket el is készült a karkötő.



2012. július 26., csütörtök

Apró gömbök

Fülbevalók és medálok elefántcsont-türkiz és sötét elefántcsont színekben. Visszafogott, háttérben maradó színek és formák. 





2012. július 22., vasárnap

Szeretlek Balaton!


Visszatértünk a Balatonboglárról, minden évben nagyon hamar elszáll az a néhány hét. Most szeretném nektek megmutatni legújabb, balatoni színek és hangulatok inspirálta karkötőmet.


Annyira tetszik, hogy több képet is csináltam róla. Direkt napsütésben, szürke háttérnél jobban csillog, üvegszerűbb. Zárt térben, fehér háttér előtt megint másképp mutat.


Minden kedves balatoni színem rajta van ezen a vintázs hangulatú karkötőn. A kék az ég, és napsütésben a víz színe is, a sötétzöld a fák,  a világosabb zöld pedig borús időben a Balaton színe.

2012. július 16., hétfő

Madárkák


A régen elkészült madárkákból csak most lettek ékszerek. Ez itt egy feketerigó pár.

Ezek a kék madarak már el is repültek ajándéba.


Medál is készült,


láncot is készítettem,


és itt vannak a madárfészkek is tele tojással. A medálokat acél és ezüstözött drótból hajlítottam, a tojások természetesen lámpagyöngyök.


2012. július 13., péntek

Anna karkötője - a felújított változat


Készítettem Anna lányomnak még tavasszal egy karkötőt, de sajnos a virágok- valahogy -egytől-egyig eltörtek. Ez itt fenn az első változat.


Ez pedig a második változat. Megmaradtak az elválasztó gyöngyök és hozzájuk új virágokat készítettem. A zárókapcsot is megtartottam. Anna szerint az új változat sokkal jobb lett. (Szerintem is.)

2012. július 9., hétfő

Megint virágos fülbevalók




Újból gyártottam néhány virág formájú fülbevalót. Ez itt fenn fekete, elefántcsont és tüzes narancs színű üvegből készült. Nekem ez a kedvenc virágom. (Talán mert pöttyös...?)


A lilát viszonylag ritkán viselek, de nyáron előfordul. Erre az esetre készült ez a lila-rózsaszín-türkiz virág.


Ez a fülbevaló a vízkék-hínárzöld-mélységlila színeivel egy igazi vízpartra való virág.

2012. július 7., szombat

Vízpart

Végre eljött a balatoni nyaralás ideje. A vízpartra készítettem magamnak  két fülbevalót. Az elsőnek szerintem olyan a színe van, mint a Balaton feletti égboltnak, amikor szikrázóan süt a nap.

De ha jobban megnézem, frissítő zápor színe is van ennek a fülbevalónak.
Amikor pedig a zápor után kisüt a nap, akkor ilyen zöld színe van a Balatonnak.


Már nagyon várom, hogy a parton viselhessem ezeket a vízcsepp fülbevalókat.

2012. július 2., hétfő

Mandala medál



Anna osztályfőnökének készült ez a medál. A nagylyukú gyöngyöt selyemszalagra fűztem. Szintén kétoldalas a gyöngy, de a másik oldaláról készült kép homályos lett, és mire kiderült a gyöngy már új gazdájánál volt. Így aztán csak  leírni tudom, hogy a másik oldalán türkiz színű pöttyök is vannak.